Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ronald Weasley- Rupert Grint

2009.01.10
Ron Weasley:
Teljes neve: Ronald Bilius Weasley
Születési idő: 1980.Március 01.
Édesapja: Arthur Weasley
Édesanyja: Molly Weasley
Testvérei:
Giny, Fred, George, Bill, Percy, Charlie     Kép
Patrónusa: egy kutya(Jack Russel terrier)
Hajszín: vörös
Foglalkozás: auror
Ház: Griffendél
Származás: Aranyérű
Felesége: Hermione Granger
Gyerekei: Rose és Hugo Weasley

Élete:

Családja tekintélyes aranyvérű család, bár sokan – főleg a Malfoyok és a Blackek – vérárulónak tartják őket. Ennek oka, hogy Ron édesapja, Arthur Weasley szívesen foglalkozik a mugli világgal, valamint hogy a család tagjai (pl. Ron is) félvérűekkel és „sárvérűekkel” barátkoznak.Édeanyja Molly Weasley – leánykori neve Molly Prewett –, akinek családját Voldemort kiirtotta.A vonaton megismerkedik(az első évben)Harry Potter(akit mindenki nagy mágusnak talál hiszen túlélte Voldemort nagyúr egyik főben járó átkát.)és Hermione Grangert(aki mugli születésű volt és ezért Malfoy aki aranyvérű..sárvérűnek nevezte őt.Ráadásul Hermione nagyon ügyes kisboszorkány volt.)Első évben a Teszlek Süveg a Griffendélbe sorolja ahol testvérei;Fred,George,Percy majd később Ginny Weasley van.Édesapja Arthur Weasley, akinek gyengéje a mugli világ: szívesen szerel szét és rak újra össze mugli tárgyakat a családi ház sufnijában, gyakran úgy, hogy valamilyen varázslattal különlegessé teszi azokat (lásd pl. a repülő Ford).7-en vannak testvérek a családban, vagyis Ronnak 6 testvére van: Bill, Charlie, Percy, Fred és George (ikrek), valamint Ginny. Ginny nemzedékek óta az első lánygyermek a Weasley családban.Mivel a családban sok gyerek van, elég szegények, mindent használtan kapnak.
Ron késöbb feleségül veszi Hermione Granger-t akitől 2 gyereke Rose Weasley és Hugo Weasley születik.

Rupert Grint
(Ronald Weasley)
 

 

Teljes név: Rupert Michael Grint
Született: 1988.augusztus 24.
Haja színe: piros
Szeme színe: kék
Testvérei: legöregebb az 5-bol. 1 öccs (James), 3 hug (Georgina, Samantha és Charlotte)
Szülei: Nigel és Jo
Otthona: Hertfordshire, Anglia
Hobbyk: rajzolás, foci, úszás és biciklizés.
Zene: Rap
 

Rupert Grintet láthatjuk újra a legfiatalabb Weasley-fiú és egyben Harry Potter legjobb barátjának szerepében. Igaz, hogy élete első profi szerepét a Harry Potter és a Bölcsek Kövében (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) kapta, de természetes tehetsége világszerte a kritikusok és a nézők elismerését váltotta ki. Az angol kritikusok a legjobb pályakezdő díjára is jelölték.

 

Az első Harry Potter-film óta már szerepelt Peter Howitt Thunderpants című alkotásában is, Stephen Fry partnereként. És természetesen visszatért Roxfortba a Harry Potter és a titkok kamrájában (Harry Potter and the Chamber of Secrets).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.